In de scheepsbouwloods op de NDSM-werf ontwikkelt Stichting NDSM Underseas een broedplaats voor jong talent op het gebied van sport, cultuur en educatie. Dit doet zij samen met Skatepark Amsterdam, Klimmuur Centraal, Pickupclub, Melkweg, M.A.P.S. in Media, Artcore, MoveDaCrowd, ROC van Amsterdam, Hotmamahot, Brainspiration, huurdersvereniging Toekomst NDSM en bewoners van Amsterdam-Noord

20 augustus 2009

LAATSTE NIEUWS

Eind vorig jaar hebben ruim 100 bewoners van Amsterdam-Noord hun handtekening gezet onder een actie voor het jongerencluster NDSM Underseas die er op de NDSM-werf moet komen. Met de handtekeningenlijst heeft stichting NDSM Underseas - nog in oprichting - gesprekken gevoerd met zowel Stadsdeel Amsterdam-Noord als de gemeente. Eindelijk, na zoveel jaren raken de politici voorzichtig aan steeds meer overtuigd dat UNDERSEAS toch wel een heel bijzonder project is. Niet in het minst natuurlijk omdat het ROC van Amsterdam zich gemeld heeft om partner te worden, de Melkweg ondersteuning biedt om ons bedrijfsplan uit te werken, en omdat MTV een samenwerking wel heel erg zitten, yey!

Nog meer goed nieuws! De Pickupclub is partner geworden en finanicert de tot tijdelijke popoefneruimtes omgebouwde containers. Zo komt het bijna helemaal goed met de financiering en dat in crisistijd!

Feest! Op zaterdag 19 september 2009 viert NDSM Underseas de "Kick Off”. De "Kick Off’ vindt plaats onder het Skatepark in de scheepsbouwloods op de NDSM-werf, het is gratis en de ideale gelegenheid om iedereen te ontmoeten, mee te doen en de politici te overtuigen dat deze jongerenbroedplaats er gewoon moet komen. "Kick Off" is een leuke dag met hapjes, drankjes, muziek, battles, skate demo's, en een klimmuur die over de tijdelijke popoefenruitmes heen gebouwd is. Zeg het voort!

En hou deze blog in de gaten voor meer details!